tvarohovo jablkový koláč

Tvarohovo-jablkový koláč

Doba varenia/pečenia:

Znamenitý tvarohovo jablkový koláč s vlašskými orechami a čokoládovou polevou.

 

Cesto

  • 500 g múka polohrubá
  • 1/2 bal prášok do pečiva
  • 80 g cukor práškový
  • 1 ks vajíčko
  • 2 PL kakao
  • 200 g maslo

Náplň č. 1:

  • 500 g tvaroh
  • 50 g cukor práškový
  • 1 ks cukor vanilkový
  • 1 ks vajíčko
  • 350 ml mlieko
  • 1 bal puding vanilkový

Náplň č. 2:

  • 1 kg jablká
  • 2 hrste orechy vlašské nasekané
  • 1 ks cukor škoricový

Poleva:

  • 100 ml šľahačková smotana
  • 100 g horká čokoláda

Krok 1

Všetky ingrediencie na cesto dáme do misy. Všetko zmiešame a urobíme mrveničku.
Plech si vymažeme maslom a vysypeme kokosom. Mrveničku nasypeme rovnomerne na plech.

Krok 2

Pripravíme si náplň. V jednej nádobe rozmiešame vanilkový puding v mlieku, spolu s vajíčkom. V ďalšej nádobe rozmiešame tvaroh s práškovým a vanilkovým cukrom. K tvarohovej zmesi prilejeme puding rozmiešaný v mlieku a metličkou dôkladne premiešame. Náplň vylejeme na mrveničkový základ.

Krok 3

Jablká nastrúhame nahrubo, zmiešame so škoricovým cukrom a posekanými orechami. Rovnomerne ich nasypeme na náplň. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme 40 – 45 minút.

Krok 4

Upečený koláč necháme vychladnúť. Pripravíme si čokoládovú polevu. Zohrejeme šľahačkovú smotanu a pridáme polámanú čokoládu. Hrniec odstavíme zo sporáka a miešame, kým nebude čokoláda rozpustená. Polevu vylejeme na vychladnutý koláčik a dáme do chladničky.

Na druhý deň môžeme papať 🙂

 

TIP od Lenky

Máte radi v kuchyni pokoj a poriadok, tak ako ja? Chcete sa sústrediť na pečenie a varenie, ale deti vás vyrušujú? Máte obavu, aby sa nezranili? Prezradím vám, ako som to vyriešila ja:

Zamestnajte ich exkluzívnou japonskou stavebnicou LaQ.

Vytvorte si aj vy priestor pre pohodu v kuchyni a pri spoločnom stolovaní zdieľajte radosť z výborného jedla a z krásnych modelov postavených vašimi šikovnými konštruktérmi. U nás doma to skvelo funguje!

Stavebnica je vhodná tak pre chlapcov ako aj dievčatá.


Lenka Laššáková
Varím a pečiem pre radosť.

Priemerné hodnotenie receptu

(0/5)

0 5 0

Ohodnoťte tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept



Pridaj komentár

 

Menu