Tieto cesnakové trojuholníky sú mňamkové, neskutočne výborné. Vhodné aj ako doplnok na rodinné oslavy, pracovné posedenia, výlety a pod. A najlepšie sú samozrejme čerstvo upečené, chrumkavé. Odporúčam všetkým a už vopred prajem dobrú chuť.
Cesto:
- 500 ml mlieka
- 40 g droždia
- 3 lyžice kryštálového cukru
- 750 g polohrubej múky
- 2 čl soli
- 100 ml oleja
- 1 žĺtok
Krém:
- 200 g Hery
- 2 žĺtky
- 2 čl soli
- 5 – 6 strúčikov cesnaku
Ďalšie potrebné suroviny:
- 40 dkg šunka (môže byť aj viac, ako vyjde)
- syr (plátky)
Krok 1
Pripravíme si kvások. Zmiešame vlažné mlieko, kryštálový cukor, rozdrobené droždie, 2 lyžice polohrubej múky a necháme 10 – 15 min postáť. Potom pridáme soľ, olej, múku, žĺtok a vypracujeme vlážne cesto. Prikryjeme ho a necháme nakysnúť.
Krok 2
Pripravíme si krém. Zmäknutú Heru (nie rozpustenú) dohladka rozmiešame so žĺtkami, soľou a pretlačeným cesnakom.
Krok 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti. Každú rozvaľkáme (na hrúbku asi 1cm), natrieme krémom, poukladáme plátky šunky, syra a zvinieme do rolády. Povrch rolád tiež potrieme krémom a pokrájame šikmým rezom na trojuholníky. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Trojuholníky môžeme posypať sezamom, rascou alebo makom. Takto pripravený plech dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C 20 minút. Upečené cesnakové trojuholníky necháme vychladnúť a môžeme sa hostiť :-). Dobrú chuť
TIP od Lenky
Máte radi v kuchyni pokoj a poriadok, tak ako ja? Chcete sa sústrediť na pečenie a varenie, ale deti vás vyrušujú? Máte obavu, aby sa nezranili? Prezradím vám, ako som to vyriešila ja:Zamestnajte ich exkluzívnou japonskou stavebnicou LaQ.
Vytvorte si aj vy priestor pre pohodu v kuchyni a pri spoločnom stolovaní zdieľajte radosť z výborného jedla a z krásnych modelov postavených vašimi šikovnými konštruktérmi. U nás doma to skvelo funguje!
Stavebnica je vhodná tak pre chlapcov ako aj dievčatá.