Šťavnatá škoricovo-jablková bábovka

Šťavnatá škoricovo-jablková bábovka

Doba varenia/pečenia:
Náročnosť:

Perfektná vláčna škoricovo jablková bábovka. Výborná ku kávičke alebo teplému čaju.

 

  • 1 hrnček polohrubá múka
  • 1 hrnček hladká múka
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 škoricový cukor
  • 2 Čl škorica mletá
  • 3 ks vajcia
  • 1/2 hrnčeka olej
  • 1/2 hrnčeka mlieko
  • 1 hrnček nastrúhané jablká

Na vymazanie formy:

  • maslo
  • hrubá múka

Krok 1

Z troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zmiešame všetky sypké ingrediencie.

Krok 2

Postupne zapracujeme žľtka, olej, mlieko a nahrubo nastrúhané jablká – jeden hrnček sú dve menšie alebo jedno veľké jablko. Vypracujeme cesto a zľahka vmiešame tuhý sneh.

Krok 3

Cesto nalejeme do vymastenej, hrubou múkou vysypanej formy na bábovky. Pečieme asi 45-50 minút pri miernej teplote, 180°C. Upečenú bábovku necháme vychladnúť.

Bábovka je perfektná, chutná a vláčna. Prajem dobrú chuť pri kávičke alebo teplom čajíku.

 

TIP od Lenky

Máte radi v kuchyni pokoj a poriadok, tak ako ja? Chcete sa sústrediť na pečenie a varenie, ale deti vás vyrušujú? Máte obavu, aby sa nezranili? Prezradím vám, ako som to vyriešila ja:

Zamestnajte ich exkluzívnou japonskou stavebnicou LaQ.

Vytvorte si aj vy priestor pre pohodu v kuchyni a pri spoločnom stolovaní zdieľajte radosť z výborného jedla a z krásnych modelov postavených vašimi šikovnými konštruktérmi. U nás doma to skvelo funguje!

Stavebnica je vhodná tak pre chlapcov ako aj dievčatá.


Lenka Laššáková
Varím a pečiem pre radosť.

Priemerné hodnotenie receptu

(0/5)

0 5 0

Ohodnoťte tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept



Pridaj komentár

 

Menu