- 1 hrnček hladká múka
- 1 hrnček celozrnná špaldová hladká múka
- 1/4 hrnčeka trstinového cukru (kto ma rád sladšie, môže byť aj 1/2 hrnčeka)
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 3 kl mletá škorica
- 50 ml rastlinný olej
- 150 ml biely jogurt
- 3 nahrubo nastrúhané jablká
- 1 hrsť nasekaných vlašských orechov, hrozienka alebo kúsky horkej čokolády (výber podľa chuti)
Na vymazanie formy:
- maslo
- hrubá múka
Krok 1
Najskôr zmiešame sypké časti, pridáme nastrúhané jablká, olej a biely jogurt. Nakoniec pridáme podľa chuti nasekané orechy, hrozienka alebo polámanú čokoládu.
Krok 2
Všetko dobre vymiešame a vylejeme do tukom potretej a hrubou múkou vysypanej formy. Bábovku pečieme cca 50 min. v predhriatej rúre na 190 stupňov.
Príprava bábovky je rýchla a výsledok stojí za to. Je chutná a vláčna, odporúčam vyskúšať.
TIP od Lenky
Máte radi v kuchyni pokoj a poriadok, tak ako ja? Chcete sa sústrediť na pečenie a varenie, ale deti vás vyrušujú? Máte obavu, aby sa nezranili? Prezradím vám, ako som to vyriešila ja:Zamestnajte ich exkluzívnou japonskou stavebnicou LaQ.
Vytvorte si aj vy priestor pre pohodu v kuchyni a pri spoločnom stolovaní zdieľajte radosť z výborného jedla a z krásnych modelov postavených vašimi šikovnými konštruktérmi. U nás doma to skvelo funguje!
Stavebnica je vhodná tak pre chlapcov ako aj dievčatá.