Voňavé medovníky, ktoré sú hneď po upečení mäkké a môžu sa jesť. Taktiež nie je nutné nechávať odležať cesto.
Cesto:
- 600 g hladkej múky
- 50 g práškového cukru
- 150 g masla
- 3 vajíčka
- 6 PL medu
- 1 ČL sóda bikarbóny
- 1ČL mletej škorice
- 1 ČL perníkového korenia
- 2 PL kakaa
Všetky suroviny zmiešame dokopy a vypracujeme hladké cesto. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať medovníčky. Poukladáme ich na plech vystlaný mastným papierom. Vykrojené medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme ich ozdobiť vlašským orechom alebo hrozienkom. Rúru predhrejeme na 200 °C a po chvíli vložíme do nej plech s medovníčkami. Pečieme 4-5 minút pri 200 °C. Tieto medovníky sú hneď mäkučké.
Prajem krásne vianočné sviatky 🙂
TIP od Lenky
Máte radi v kuchyni pokoj a poriadok, tak ako ja? Chcete sa sústrediť na pečenie a varenie, ale deti vás vyrušujú? Máte obavu, aby sa nezranili? Prezradím vám, ako som to vyriešila ja:Zamestnajte ich exkluzívnou japonskou stavebnicou LaQ.
Vytvorte si aj vy priestor pre pohodu v kuchyni a pri spoločnom stolovaní zdieľajte radosť z výborného jedla a z krásnych modelov postavených vašimi šikovnými konštruktérmi. U nás doma to skvelo funguje!
Stavebnica je vhodná tak pre chlapcov ako aj dievčatá.